Opgaande linde als hoekboom

Beschrijving

Langs de Lindestraat en in het begin van de Scheldestraat staat in de hoek van een kadastraal perceel een opgaande linde. Om te voorkomen dat de door de landmeter geplaatste hoeksteen zou worden verzet werd veelal in een hoekboom voorzien. Dit is een oud gebruik waarbij men de kadastrale situatie fixeert met een boomaanplanting. Bomen kunnen immers niet verplant worden zonder dat daar sporen van achter blijven. Gezien de ligging aan een kruispunt werd in dit geval ook voorkomen dat de bocht werd afgesneden bij het afdraaien.

Auteurs: Van der Linden, Geert