Afsluitingshaag van taxus bij moestuin

Beschrijving

Op het erf van een hoeve, Peperstraat 13, is de moestuin, voor het eerst zichtbaar op de kaart van het gereduceerd kadaster uit circa 1850, nog traditioneel ingericht. De moestuin op het erf van de hoeve is aan de noordzijde afgesloten met een wintergroene taxushaag. Een dichte scheerhaag voorkwam indringing en door haar wintergroen karakter ontstond er een microklimaat en een windscherm ter bescherming van de gewassen. In de tuin zelf is nog randpalm aanwezig.

• Gereduceerde Kadasterkaart van België, Dépôt de la Guerre, uitgegeven tussen 1845-1855, schaal 1:20.000

Auteurs: Van der Linden, Geert