Twee welkomstlinden Kasteeldreef Leeuwergem

Beschrijving

De twee eerste bomen in de Kasteeldreef bij het kasteeldomein van Leeuwergem zijn welkomstbomen. Twee opgaande zomerlinden die sterk in leeftijd verschillen. De linkse (zuidelijke) is een enorme boom met een stamomtrek van 460 cm (2007) en behoort tot de oudste bomen in het kasteeldomein (tweede helft 18de eeuw), de rechtse (noordelijke) is een jonge boom die er ter vervanging is gekomen. Het aanplanten van welkomstbomen is een zéér oud gebruik waarbij men geloofde dat door de zuiverende werking van de bomen de bewoners van het kasteel beschermd werden van kwade invloeden.

Auteurs: Van der Linden, Geert

Aanvullende informatie linde