erfgoedobject

Opgaande Canadapopulier als hoekboom

landschappelijk element
ID
130200
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/130200

Juridische gevolgen

Beschrijving

Langs een inmiddels verdwenen voetpad staan verschillende hoekbomen. In de hoek van het weiland, langs de losweg en bij het begin van het voetpad, staat een rijzige Canadapopulier. Verderop, langs het verdwenen voetpad en telkens in een hoek van het aanpalende weiland, een schietwilg en nog een Canadapopulier. Deze bomen waken hier over de perceelsgrens. Door het planten van bomen voorkwam men dat het voetpad zijn eigen leven begon te leiden.

Maeleveld is het meest noordelijke deel van Nieuwerkerken en is begrensd door de straten Maleveld en Achtermaal. Binnen dit gebied zijn verschillende erfgoedelementen aanwezig. Hoekboom van gekandelaarde winterlinde met boomkapel, opgaande populieren en wilg als hoekbomen, bomenrij van hoog gekandelaarde zwarte populier, kaphaag van haagbeuk, opgaande winterlinde, op stam gezette gele kornoelje.


Auteurs: Van der Linden, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Is deel van
  Achtermaal

 • Is deel van
  Perceelsrandbegroeiing Achtermaal - Maleveld

 • Is gerelateerd aan
  Opgaande Canadapopulier als hoekboom

 • Is gerelateerd aan
  Opgaande schietwilg als hoekboom


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgaande Canadapopulier als hoekboom [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/130200 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.