erfgoedobject

Opgaande Canadapopulier als hoekboom

landschappelijk element
ID: 130200   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/130200

Juridische gevolgen

Beschrijving

Langs een inmiddels verdwenen voetpad staan verschillende hoekbomen. In de hoek van het weiland, langs de losweg en bij het begin van het voetpad, staat een rijzige Canadapopulier. Verderop, langs het verdwenen voetpad en telkens in een hoek van het aanpalende weiland, een schietwilg en nog een Canadapopulier. Deze bomen waken hier over de perceelsgrens. Door het planten van bomen voorkwam men dat het voetpad zijn eigen leven begon te leiden.

Maeleveld is het meest noordelijke deel van Nieuwerkerken en is begrensd door de straten Maleveld en Achtermaal. Binnen dit gebied zijn verschillende erfgoedelementen aanwezig. Hoekboom van gekandelaarde winterlinde met boomkapel, opgaande populieren en wilg als hoekbomen, bomenrij van hoog gekandelaarde zwarte populier, kaphaag van haagbeuk, opgaande winterlinde, op stam gezette gele kornoelje.


Bron     : -
Auteurs :  Van der Linden, Geert
Datum  : 2015


Relaties

 • Is deel van
  Achtermaal
  Achtermaal (Aalst)

 • Is deel van
  Perceelsrandbegroeiing Achtermaal - Maleveld
  Maleveld zonder nummer (Aalst)

 • Is gerelateerd aan
  Opgaande Canadapopulier als hoekboom
  Achtermaal zonder nummer, Maleveld zonder nummer (Aalst)

 • Is gerelateerd aan
  Opgaande schietwilg als hoekboom
  Achtermaal zonder nummer, Maleveld zonder nummer (Aalst)

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Opgaande Canadapopulier als hoekboom [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/130200 (Geraadpleegd op 20-09-2019)