Treurwilg bij de Riddersput

Beschrijving

Langs een zijweg van de Wafelstraat ligt in de hoek van een weiland een door bomen omgeven waterplas aangeduid als de Ridder Poel. Deze plas werd al afgebeeld op de kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778)

Op een eilandje in de poel is een mooi ontwikkelde en beeldbepalende treurwilg geplant. Het eilandje werd al ingetekend op de kadasterkaart van Popp.

• De Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden van Jozef Jean François de Ferraris, opgesteld tussen 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000. Koninklijke Bibliotheek van België, http://www.kbr.be/collections/cart_plan/ferraris/ferraris_nl.html.

Auteurs: Van der Linden, Geert