Kaphaag van es als erfafsluiting

Beschrijving

Langs de perceelsrand van het erf horend bij de Crekelstratehoeve en haaks op de Bruggenhoek staat een essenkaphaag van 40 meter lang en met een kaphoogte van 2,5 meter.

De kaphaag dient als erfafsluiting van de weideboomgaard en werd hier geplant in functie van het produceren van brandhout, geriefhout en loofvoedering.

De omhaagde boomgaard, in zijn huidige configuratie, is voor het eerst zichtbaar op de militaire topografische kaart uit 1933. Het toenmalig landgebruik bleef bewaard, maar de beplantingen werden ondertussen mogelijk al verjongd.

• Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven tussen 1928-1950, schaal 1:20.000.

Auteurs: Van der Linden, Geert