Houtkant op talud langs holle weg

Beschrijving

Aan de oostzijde van de Noordlaan, een oude holle weg die de noordflank van de Zwalmvallei beklimt, bevindt er zich een houtkant op een talud. De houtkant bestaat uit gewone esdoorn, veldesdoorn, rode kornoelje, gewone es, sleedoorn, gewone vlier, iep en boskers. De houtkant wordt er nog op traditionele wijze als hakhout onderhouden en heeft de zwaarste hakhoutstoven in de kop van het talud. Deze houtkant voorkomt erosie en stabiliseert het talud aan de rand van de historische akkers op de Zwalm Cauter. Ook langs de andere hoek van het perceel bevindt zich een houtkant op talud.

Auteurs: Van der Linden, Geert