Scheerhaag van meidoorn

Beschrijving

De geschoren afsluitingshaag langs de Gaverbosdreef bestaat in hoofdzaak uit meidoorn met al dan niet natuurlijke verrijking van es, tweestijlige meidoorn, taxus, hulst, haagbeuk, olm en vlier. De haag is bedoeld om indringing op het erf te voorkomen.

Op de militaire topografische kaart uit 1960 is te zien dat de haag diende om de toenmalige boomgaard af te sluiten. De boomgaard is ondertussen verdwenen, maar de haag bleef behouden, al werd deze ondertussen mogelijk al verjongd.

Wat de haag hier zo bijzonder maakt is het voorkomen van de twee op stam gezette mispels en de opgaande beuk in de haag.

• Kaart van België, Militair Geografisch Instituut, uitgegeven tussen 1949-1970, schaal 1:25.000.

Auteurs: Van der Linden, Geert