Kapelhof met vijf linden bij Vijflindenkapel

Beschrijving

Bij de Vijflindenkapel zijn volgens aloude gewoonte lindebomen aangeplant. Het waren oorspronkelijk vijf opgaande bomen die echter in 2008 afgestorven zijn. Nu is enkel de stronkenopslag nog aanwezig.

De gemeente als eigenaar werd verzocht om het genetisch materiaal van de linden in situ te behouden en om uit de opslag van de stronken toekomstige opgaande bomen te selecteren.

De kapel en kapelbomen staan op een heuveltje in een landschappelijk hoog gelegen akkergebied en vormen dus een beeldbepalende bomengroep.

Auteurs: Van der Linden, Geert