Kaphaag van gewone es

Beschrijving

Het betreft hier een oude afsluitingshaag bestaande uit twee delen die ooit een geheel zijn geweest. Op de topografische kaart van het Krijgsdepot uit 1870 is te zien dat de haag toen een boomgaard afsloot. Deze boomgaard werd pas na 1960 opgeruimd.

Bij de opdeling van het erf ontstond voor de beide delen een apart beheer met een kaphaag en een mengvorm van kaphaag met weerhaag. Het hier behandelde deel is een kaphaag, een landschapselement dat hier werd geplant in functie van het produceren van brandhout, geriefhout en loofvoedering.

• Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven tussen 1928-1950, schaal 1:20.000.
  • Kaart van België, Militair Geografisch Instituut, uitgegeven tussen 1949-1970, schaal 1:25.000.