Schermlinde bij café het Karrewiel

Beschrijving

Bij de boerderijen, die hoog op de akker ingeplant zijn en hierdoor onderhevig zijn aan onaangename weersinvloeden zoals wind en regen, werden op de zuidwestzijde schermbomen voorzien. Naast de oude hoeve, nu café het Karrewiel, werd een linde aangeplant als schermboom. Met hun dicht bladerdek beschermden de lindebomen de gebouwen tegen weer en wind, ook tegen de zomerse felle zon werden schaduwlinden geapprecieerd om de woning en haar bewoners de nodige koelte te bezorgen. Langs de perceelsrand van het erf bij de oude hoeve bevindt zich een restant van een essenkaphaag.

Auteurs: Van der Linden, Geert