Gemengde houtkant op talud

Beschrijving

Het erf bij de hoeve is hoog ingeplant, net achter het steile talud dat zich langs de straat bevindt. Uit historische kaarten blijkt dat het perceel vroeger afwisselend gebruikt werd als boomgaard en moestuin. Om de stabiliteit van het talud te verzekeren werd er een houtkant aangelegd. De houtkant is samengesteld uit linde, haagbeuk, meidoorn, es, eik, vlier en olm en wordt als hakhout beheerd. Verschillende struiken zijn uitgegroeid tot boom en worden geknot. In de houtkant bevindt zich een knotlinde. Er zijn ook aanplantingen van laurierkers en dwergcypres. Naast het belang van de houtkant als versteviger van het talud was hij tevens nuttig als leverancier van brand-, gerief- en constructiehout.

De toegang tot het erf wordt geflankeerd door twee welkomstlindes.

• Kaart van België, Militair Geografisch Instituut, uitgegeven tussen 1949-1970, schaal 1:25.000.