Geschoren meidoornhaag met relict van essenkaphaag

Beschrijving

De erfafsluiting aan de oostzijde van de hoeve bestaat in hoofdzaak uit een scheerhaag van meidoorn met bijmenging van vlier en olm. Vermoedelijk was dit in oorsprong een kaphaag van es maar werd deze vervangen door de meidoornhaag nadat de kaphaag in onbruik geraakte. Als restanten van de kaphaag zijn er twee doorgeschoten essen aanwezig en zien we op verschillende plaatsen nog de sporen van afgestorven essenstammetjes. De meidoornhaag wordt periodiek onderhouden in twee scheerbeurten, de eerste beurt na 15 juni en de tweede scheerbeurt in september.

Auteurs: Van der Linden, Geert