Op stam gezette mispel

landschappelijk element

Beschrijving

Tussen het voormalig erf van een verdwenen hoeve en het achterliggend weiland, staat hier eenzaam een op stam gezette mispel als enige getuige van de perceelsrandbeplanting. Het is een cultuurvorm met grote vruchten die geënt is op een onderstam van meidoorn. Vermoedelijk heeft hij in een geschoren afsluitingshaag gestaan van meidoorn. Het was gebruikelijk om in de scheerhaag van meidoorn geënte mispels te laten groeien. De ent bevindt zich op een hoogte van 2,4 meter, de kruin heeft een doormeter van 6 meter en de stam heeft een respectabele omtrek van 110 cm.

Auteurs :  Van der Linden, Geert