Winkel en herberg De Roomer

Beschrijving

Voormalige winkel en herberg uit het vierde kwart van de 19de eeuw in het centrum van het gehucht Hoek op de kruising met de Verbindingstraat.

Drie, een afgeschuinde hoek- en twee traveeƫn onder zadeldak (kunstleien, nok parallel aan de straat). Gecementeerde lijst- en puntgevels met schijnvoegen. De noordgevel met tweedelige houten winkelpui en aflijnende houten kroonlijst op modillons, de hoektravee met puntig, verhoogd dakvenster. Getoogde muuropeningen in geprofileerde omlijsting met rocaillesleutel.

Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita