Herberg en schrijnwerkerij

Beschrijving

Voormalige herberg en schrijnwerkerij, opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis van vijf traveeën en aanleunende poorttravee onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat).

Bepleisterde lijstgevel met schijnvoegen. Getoogde muuropeningen in geriemde omlijsting met sleutel. Hoge rechthoekige poort. Zuidelijke zijpuntgevel met vlechtingen.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita