Gevlochten haag met twee op stam gezette en geschoren gele kornoeljes

Beschrijving

Gesnoeide, naar oude traditie gevlochten haag van gele kornoelje (Cornus mas) in een boerentuin. Deze boerentuin behoort toe aan een 19de-eeuwse, oorspronkelijk L-vormige hoeve. Door jonge planten kruiselings te vlechten wordt een kruishaag bekomen, een traditie in de streek. Op deze manier is de perceelsgrens aangeduidt en wordt het achterliggende perceel beschermd tegen ongenode gasten. Deze gevlochten erfafsluiting is echter nog unieker door de twee op stam gezette gele kornoeljes aan weerszijden van de haag. Het geheel is een beeldbepalend element in de regio. De haag vormt langs de straatzijde over ongeveer 35 meter de grens tussen openbaar en privaat domein. Naar verluidt is ze minstens 100 jaar oud en stond er voorheen ook een prieeltje van gevlochten en gesnoeide gele kornoelje in de boerentuin.