Kapelhof met negen opgaande linden

Beschrijving

Langs de Saffelbergstraat, op een driesprong, staan 9 lindebomen ingeplant rondom de neogotische Onze-Lieve-Vrouwkapel of Saffelbergkapel uit 1879-1880.

De kapel bevindt zich op 80 meter boven de zeespiegel op een hoogte die het omliggend land beheerst en is ingeplant op een driesprong naast oude baan Asse-Edingen te midden van een krans van negen lindes, zowel Hollandse linde (Tilia europaea (x)) als zomerlinde (Tilia platyphyllos). Enkele lindes zijn 21 meter hoog, de stamomtrekken variëren van 0,81 meter tot 3,90 meter (gemeten op 1,50 meter hoogte, opname in 2007).

Auteurs: Van der Veken, Bert; Cox, Lise