College Eucharistisch Hart

Beschrijving

Zogenaamd (redemptoristen) gebouwd op de gronden van de voormalige "Rouwmoerhoeve" gesticht door de abdij van Tongerlo in het derde kwart van de 17de eeuw.

Neogotisch complex (klooster, schoolgebouwen en kerk) van 1906 en volgende naar ontwerp van architect Georges Dhaeyer. Kerk: kruisbasiliek met vijfbeukig schip. Baksteenbouw met leien zadeldaken en ingesnoerde spitse vieringtoren bekroond met verguld koperen Christusbeeld naar ontwerp van Gènard. Bakstenen klooster- en collegegebouwen uit 1906, 1910, 1924 tot 1929.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita