Drie gekandelaarde linden bij de Sint-Rochuskapel

Beschrijving

Op het kruispunt van de Mazelstraat en de Klintstraat overschaduwen drie lindebomen een 18de-eeuwse votiefkapel. De drie lindebomen vormen een historische eenheid met de kapel. Ze hebben een gekandelaarde vorm en zijn ongeveer 8 meter hoog. De stamomtrek varieert van 1,58 tot 1,72 meter (gemeten op 1,50 meter hoogte, opname in 2007).

• Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Sint-Rochuskapel met gekandelaarde linden. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40402 op 21-06-2016 09:26.
  • Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, Beschermingsdossier DB002062, Sint-Rochuskapel met gekandelaarde linden (S.N. 1997).