Gekandelaarde Hollandse lindenrij bij kwadrantvijver in domein Kaasterkasteel

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Domein Kaasterkasteel: park

Beschrijving

In het noordwestelijk parkgedeelte van het kasteeldomein Kaasterkasteel bevindt zich een sterrebos. De op het oosten georiënteerde dreef komt uit bij twee kwadrantvijvers. Die zijn beiden aan het westelijk boogsegment afgeboord met een lijnaanplanting van gekandelaarde linden. Het noordelijke segment bestaat uit een lijnaanplanting van Hollandse linde, oorspronkelijk aangelegd met 21 bomen waarvan er op het moment van de inventarisatie nog 14 stuks stonden. De linden zijn een relict uit de 18de-eeuwse tuinaanleg en hebben stamomtrekken van meer dan 3 meter.

Auteurs: Van der Linden, Geert