Paardenkastanje bij Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkapel

Beschrijving

De Onze-Lieve-vrouw van Bijstandkapel, gelegen langs een kruispunt van wegen, wordt overschaduwd door een witte paardenkastanje. Het aanplanten van bomen bij kapellen is een traditioneel gebruik. Traditioneel kiest men voor lindes of eiken. De keuze voor een paardenkastanje is dus eerder ongebruikelijk.

Oorspronkelijk werd de kapel geflankeerd door twee paardenkastanjes, maar door een zware storm in 1990 blijft nu slechts een van deze bomen over.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal Beschermingsdossier DB002232, Vijf natuurstenen kapellen (PAESMANS G., 2003).

Auteurs: Kinnaer, Anse; Paesmans, Greta