Zoon en kleinzoon van de Duizendjarige eik

Beschrijving

Het domein van de Duizendjarige eik bevat enkele oude eikenbomen. Naast de Duizendjarige eik, over wiens leeftijd wordt getwist, staan op het domein nog 2 andere imposante oude eiken. Deze kregen de toepasselijke naam 'zoon van de Duizendjarige eik' en 'kleinzoon van de Duizendjarige eik'. Bij de 3 bomen is de boomspiegel, voorzien van een mulchlaag, omzoomd met houten paaltjes.

De omgeving is in de volksmond bekend als 'Het Verbrand', een verwijzing naar de brandstapels waarop de veroordeelden aan hun einde kwamen.
De plaats nabij de eik van Lummen zou naar verluidt immers tot het eind van de 17e eeuw een terechtstellingsplaats geweest zijn.

Auteurs: Van der Linden, Geert