erfgoedobject

Bruine beuk bij Congregatiezaal voor arbeiders

landschappelijk element
ID: 130823   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/130823

Juridische gevolgen

Beschrijving

De bruine beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') in de binnentuin van de congregatiezaal voor de arbeiders is mogelijk nog een relict van de vroegere tuin bij het herenhuis van de familie Van Waesberghe. Het is een imposante boom met een stamomtrek van 5,38 m en een doormeter van de kruin van 30 m van noord naar zuid en 21 m van oost naar west. Hierdoor kan hij tot de dikste beuken van het Vlaamse land gerekend worden. Deze opgaande boom heeft een takvrije stam tot een hoogte van 2 m, twee zware gesteltakken op 2 m hoogte en een kruin met drie doorgaande spillen. De boomspiegel is beplant met kleine maagdenpalm (Vinca minor).


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties

  • Is deel van
    Congregatiezaal voor de arbeiders
    Kaaistraat 32 (Eeklo)

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Bruine beuk bij Congregatiezaal voor arbeiders [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/130823 (Geraadpleegd op 27-05-2019)