Geknotte zomerlinde kerkhof Avekapelle

Beschrijving

Op het kerkhof bij de parochiekerk Sint-Michiel te Avekapelle bevindt zich een geknotte zomerlinde met een stamomtrek van 6,27 meter (gemeten op 1,50 meter hoogte, opname in 2008). Deze linde zou in 1595, bij de aanstelling van een nieuwe pastoor, geplant zijn. Oorspronkelijk zouden er twee lindes gestaan hebben waarvan één exemplaar sneuvelde eind 17de eeuw met de verlenging van de middenbeuk van de kerk.

• VAN DER LINDEN G. 2008: Terreinbezoek kerkhof bij parochiekerk Sint-Michiel (Veurne) (terreinbezoek op 8 mei 2008).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Van der Linden, Geert