Lindenlaan

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Lindenlaan

Beschrijving

De Lindenlaan bestaat uit een pas vernieuwd marktgedeelte aansluitend bij de rotonde met twee lijnaanplantingen (telkens met negen jonge lindebomen aan beide zijden van de weg) en een gedeelte met vier lijnaanplantingen (twee aan beide zijden van de weg). Het gedeelte met vier rijen bevat bomen van verschillende generaties. Bij de oudste generatie (84 exemplaren, 51 ten oosten van de weg en 33 ten westen van de weg) zijn nog alle kenmerken van een lijnaanplanting van geleide bomen met hoogte van 7 meter aanwezig. De andere exemplaren zijn gekandelaard.

• VAN DER LINDEN G. 2013: Terreinbezoek Lindenlaan te Evergem (terreinbezoek op 23 oktober 2013).

Auteurs: Van der Linden, Geert