Opgaande Canadapopulier in de plantentuin Michel Thiery

Juridische gevolgen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Plantentuin Michel Thiery

Beschrijving

Centraal in de Plantentuin Michel Thiery staat een Canadapopulier met een stamomtrek van ruim 6 meter. Het betreft hier een oude populierenkloon met op 4 meter hoogte drie enorme gesteltakken. Een zware gesteltak is uitgebroken op ongeveer 10 meter. De kruin werd begin de jaren 1990 verankerd met kabels. Twee zware gesteltakken zijn sterk ingesnoeid. Er bestaan foto's uit 1935 van de boom die toen al zéér beeldbepalend was. De populier werd in 1988 geïnventariseerd voor de Dendrologische Inventaris van België en had toen een omtrek van 575 cm en was 35 meter hoog en behoorde tot de tien dikste canada’s van België.

Auteurs: Van der Linden, Geert