Kruispuntboom De Dikke Linde

Beschrijving

De beschermde Dikke Linde, ook wel eens Spooklinde genoemd, staat op een kruispunt van wegen: Lindestraat, Hoogkouterstraat en Hasselt-ten-Broek, dicht bij de wijk Bussegem. De gehavende Hollandse linde heeft alle kenmerken van een veteraanboom die mits goede verzorging nog lang kan blijven bestaan. De boom is omweven van spookverhalen, vandaar ook zijn naam De Spooklinde. Ook wordt de linde in verband gebracht met de figuur van Jan de Lichte (Velzeke 07/04/1723 – Aalst 14/11/1748) die hier in de boom zijn schuilplaats zou hebben gehad in de 18de eeuw.

Auteurs: Van der Linden, Geert