Twee leilindes als welkomstbomen bij hoeve

landschappelijk element

Beschrijving

Aan de straatzijde, aan weerszijden van de voordeur van de boerenwoning langs de Schoolstraat te Velzeke-Ruddershove bevindt zich een koppel Hollandse linden (Tilia x europaea) als welkomstbomen. Het koppel Hollandse linden bestaat uit symmetrische, kunstmatig gevormde leibomen. De bomen hebben een onderlinge plantafstand van 3 meter.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier 4.001/41081/103.1, Zottegem, Velzeke-Ruddersvoorde, twee welkomstbomen en boerenhuis, Schoolstraat 83 (VANMAELE N. & VERBEECK M., 2015).

Auteurs :  Vanmaele, Nele, Verbeeck, Mieke