Knoteik als hoekboom Kleienberg

Beschrijving

Een knoteik staat als hoekboom langs een losweg die verbinding maakt tussen de Ninoofsesteenweg en de Hollestraat. Op de Atlas van de Buurtwegen werd vanaf deze plaats een greppel ingetekend, wat ook doet vermoeden dat de boom een bron markeert. De knoteik heeft een stamomtrek van 310 cm (2008) en bevindt zich op een plaats die op de Kabinetskaart van de Ferraris gekenmerkt word door de aanwezigheid van lijnaanplantingen bij de perceelsranden. Mogelijks is de knoteik dus nog een 18de-eeuws restant.

Auteurs: Van der Linden, Geert