Kapelhof met elf opgaande bomen bij Kapel van de Bruine-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Voor de Kapel van de Bruine-Lieve-Vrouw ligt een kapelhof dat beplant werd met verschillende opgaande bomen. De voorkomende bomen zijn een zomereik (Quercus robur) met een stamomtrek van 2,12 meter, een linde (Tilia) met een stamomtrek van 3,79 meter, twee gewone beuken (Fagus sylvatica) met stamomtrekken van 1,36 en 2,60 meter, drie kleinbladige winterlindes (Tilia cordata) met stamomtrekken van 2,20, 2,64 en 2,96 meter en vier grootbladig zomerlindes (Tilia platyphyllos) met stamomtrekken van 1,76, 2,21, 2,25 en 2,32 meter. De stamomtrekken werden opgemeten op 24 april 2008 op 1,50 meter hoogte. Vier bomen werden na 2008 vervangen door jonge exemplaren.

• Onroerend Erfgoed Limburg, Beschermingsdossier DL000202, Kerkom-Borlo: Kapel van de Bruine Onze-Lieve-Vrouw en omgeving (GYSELINCK J., 1980).

Auteurs: Van der Veken, Bert; Gyselinck, Jozef