Gekandelaarde zilverlinde De Keizer

Beschrijving

In de met een hek afgesloten voortuin bij de Villa Hortensia staat een raar gevormde zilverlinde. De boom heeft een ent op een hoogte van 170 cm. Op die hoogte is een kroonenting uitgevoerd met entmateriaal van de hangende zilverlinde (Tilia petiolaris ‘Pendula). Zeven verticale enttakken zijn bekervormig uitgegroeid en op een hoogte van 7,5 meter geknot. De kroonenting is een boomkwekerijtechniek die veel in de fruiteelt werd uitgevoerd maar blijkbaar ook in de boomsierteelt zijn toepassingen kende.

Volgens de eigenaar van het pand stond de boom oorspronkelijk bij afspanning "De Keizer" en is de boom in 1928 verplant naar de huidige locatie.

Auteurs: Van der Linden, Geert