Geleide lindendreef Abdij Herkenrode

Beschrijving

Van bij de Abdij van Herkenrode loopt een rechte dreef, de Herkenrodedreef, tot aan de Diestersteenweg. De totale lengte van de abdijdreef bedraagt 1400 meter. De dreef bestaat uit vier bomenrijen van hoofdzakelijk linde. De plantafstand in de rijen bedraagt 500 cm. De oudste “originele” aanplantingen staan op 1000 cm in de rij. Halverwege tussen de “originele” aanplant is er telkens op 500 cm een boom toegevoegd (paardenkastanje, linde, bruine beuk).

De oudste “originele” aanplanting is geschrankt aangeplant. Deze aanplant is over het algemeen nog vrij intact. De meeste verdwenen posities zijn vast te stellen bij de recentere toevoegingen. De geleide lindebomen zijn gekandelaard tot op een hoogte van 700 cm.

Auteurs: Verdurmen, Inge