Houtkanten met oude hakhoutstoven van es en olm

Beschrijving

Een onverhard deel van de Beeldekensstraat heeft zich in het landschap ingesneden in het reliëf. Op de beide steile taluds van de holle weg is een houtkant aanwezig.

Op de zuidelijke talud zijn elf hakhoutstoven gemeten van gewone es en Hollandse iep. deze laatste heeft een omtrek van 575 cm. De omtrek van de essen varieert van 2 tot 7 m.

Daarnaast komen ook nog andere soorten voor op de talud van de holle weg zoals veldesdoorn, gewone hazelaar, eenstijlige meidoorn, ratelpopulier, zoete kers, sleedoorn, zomereik en schietwilg.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele