Kapelhof met vijf knotlinden

Dit object is gearchiveerd. Dit betekent dat het niet meer de meest actuele informatie bevat. Raadpleeg de koppelingen onderaan deze pagina om de opvolger(s) van dit object met de meest actuele informatie te raadplegen.

Beschrijving

Vijf hoog geknotte lindes staan rond een kapel geplant en bieden de 19de-eeuwse kapel bescherming onder het loverdak. Het ensemble van bomen met kapel staat bij het kruispunt van de Molenweg en de Molenberg. Hoogstwaarschijnlijk was een opgaande groei van de bomen niet mogelijk en werden de bomen geknot om het windrecht van de iets verderop gelegen en beschermde windmolen niet nadelig te beïnvloeden.

Auteurs: Van der Linden, Geert