Japanse notenboom bij 't Kasteeltje

Beschrijving

De als monument beschermde Ginkgo biloba (Japanse notenboom) staat in de voortuin van het landhuis ‘t Kasteeltje. Deze zeldzame boomsoort had op het moment van de inventarisatie een stamomtrek van 420 cm. Het is een vrouwelijk exemplaar dat jaarlijks nootjes produceert. De boom behoort vermoedelijk tot de oudste Ginkgo’s in Vlaanderen, de oudste gekende exemplaren van Ginkgo biloba zijn nagenoeg allemaal vrouwelijke exemplaren. Omwille van de hinder die men ondervindt van de vruchten, worden in recentere tijden enkel nog mannelijke Ginkgo’s gekweekt.

Auteurs: Van der Linden, Geert