Knoteik als hoekboom op talud

Beschrijving

De geknotte eik staat op een talud midden een blok akkerland omsloten door de Warlokkestraat in het noorden, de Waardestraat in het zuiden en de Steenweg Asse in het oosten. In het noorden ligt de Tenbroekbeekvallei, in het zuiden de Rifrafbeekvallei. De solitaire boom, aangeplant als hoekboom tussen verschillende kadastrale percelen, heeft een omtrek van meer dan 3 m, heeft een knothoogte van 3 m en de totale hoogte bedraagt 10 m. Volgens de 19de-eeuwse Poppkaart liep langs deze perceelsgrens ook een onverharde landweg.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele