Afsluitingshaag van meidoorn

Beschrijving

De geschoren meidoornhaag is aangeplant als de afsluiting bij een hoeve. Op de topografische kaarten van het Krijgsdepot uit het einde van de 19de eeuw, is te zien dat hier al een haag stond ter afsluiting van de moestuin. De moestuin is ondertussen verdwenen, maar de westelijke haag, die de moestuin van de straat afsloot, bleef wel bewaard. Deze werd mogelijk al (meermaals) vervangen. Behalve meidoorn bestaat de haag onder andere ook uit gewone hazelaar, gewone es, vlier en braam, die in de haag bijgemengd staan.

Auteurs: Kinnaer, Anse; Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele