Houtkant op talud als perceelsrandbegroeiing

Beschrijving

De houtkant staat op een talud haaks op de Boulevardstraat, en bevindt zich tussen twee graslanden. Het steilrandje is beplant met gewone es om het talud vast te houden via het wortelgestel. Uit de topografische kaarten van het Krijgsdepot blijkt dat hier op het einde van de 19de eeuw een beplante perceelsgrens liep die de scheiding vormde tussen boomgaard en grasland ten noorden, en akkerland ten zuiden van deze grens. Net ten noorden van het talud liggen twee bronnen. Mogelijk werd hier een wal aangelegd om de akker te beschermen tegen afstromend water.

Auteurs: Kinnaer, Anse; Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele