Knotbomenrij op talud

Beschrijving

De bomenrij is gelegen op een talud op de perceelsgrens van een grasland. De kaphaag en knotbomen bestaan uit zomereik en gewone es . Het steilrandje bevindt zich op de noordoostelijke perceelsgrens van een weiland palend aan de Heisbroekbeek. Het onstond in de loop van de 20ste eeuw en is voor het eerst zichtbaar op de topografische kaart uit 1960. De bomen bestaan van noord naar zuid uit (omtrek gemeten op hoogte 150 cm): zomereik (300 cm), gewone es (240 cm), gewone es (280 cm), gewone es (200 cm), zomereik (318 cm) en gewone es (320 cm).

• Kaart van België, Militair Geografisch Instituut, uitgegeven tussen 1949-1970, schaal 1:25.000.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele