Gekandelaarde haagbeuk

Beschrijving

De gekandelaarde gewone haagbeuk in de omgeving van hoeve Wilgendam is aangeplant bij een perceelsgrens bij een poel die reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778) ingetekend is. De knothoogte van de boom bedraagt 7,5 meter.

• RACKHAM O. 1986: The History of the Countryside: The full fascinating story of Britain's landscape, London.
  • De Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden van Jozef Jean François de Ferraris, opgesteld tussen 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000. Koninklijke Bibliotheek van België, http://www.kbr.be/collections/cart_plan/ferraris/ferraris_nl.html.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele