Opgaande bruine beuk in het Bruulpark

Beschrijving

In het Bruulpark, een groene oase in het historisch centrum van de stad, vlakbij de Hoge Mote, het Museum voor Textiel (MUST), de parochiekerk Sint-Hermes en de Sint-Hermescrypte, staat een monumentale opgaande bruine beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’). Deze beeldbepalende bruine beuk staat in de zichtas van de Sint-Hermeskerk en heeft een mooie evenwichtig opgebouwde kruin. De monumentale oude beuk staat op de plaats van de vroegere galg van ‘De Vrijheid’. Hij sluit perfect aan bij het groene decor van het park.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000834, Site van de Hospitaalstraat en Priestersstraat, voormalig Kannunikenhuis en Dekenij van Kapittel van Sint-Hermes, voormalige brouwerij Dekeyser, beuk aan de ‘Bruul’ (VAN DEN BOSSCHE H., 1992).

Auteurs: Van den Bossche, Hedwig; Van der Linden, Geert