Opgaande linde als vrijheidsboom

Beschrijving

Centraal op het gekasseide en driehoekige dorpspleintje van Nokere, tegenover de parochiekerk Sint-Ursmarus, bevindt zich een jonge opgaande linde, die de naar aanleiding van de Belgische onafhankelijk in 1830 aangeplante vrijheidsboom vervangt. In 1930 werd de vrijheidsboom voorzien van een gesmede ijzeren omheining. De in 1993 gevelde linde werd in 1995 vervangen door een nieuw exemplaar, omgeven door een nieuw hek. De circa 9 meter hoge jonge linde heeft een stamomtrek van 59 centimeter.

• VAN DER LINDEN G. 2010: Terreinbezoek Nokeredorpstraat (Kruishoutem) (terreinbezoek op 4 maart 2010).

Auteurs: Van der Linden, Geert