Knotlinde bij abdijhoeve Oudenbos

Beschrijving

Nabij de achtergevel van de abdijhoeve Oudenbos bevindt zich een knotboom, vermoedelijk een 18de-eeuwse kloon van de Hollandse linde (Tilia x europaea). Deze knotboom heeft een stamomtrek van 3,72 meter (gemeten op 1,50 meter hoogte, opname in 2001). De linde is geknot op een hoogte van 2,5 meter. Typisch is de fraaie inplanting op de perceelgrens vlakbij de achtergevel van de woning.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier DO002168, Woning horende bij de voormalige abdishoeve van het voormalige klooster van Oudenbos, met knotlinde en Onze-Lieve-Vrouwkapel (VAN BRANDEN G., 2001).

Auteurs: Van Branden, Gudrun