Klimop op de ruïne van de Sint-Janskerk

landschappelijk element

Beschrijving

De Sint-Janskerk te Diest werd in de 16de eeuw verwoest tijdens de godsdienstoorlogen, maar bleef nog tot het einde van de 18de eeuw in gebruik. Daarna werd de kerk verlaten en werd de ruïne overgroeid door klimop. Deze groeide uit tot monumentale afmetingen met een stamomtrek van bijna 1 m.

• DENEEF R., 2007: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Vlaams-Brabant. Hageland - Noordoosten van Vlaams-Brabant. Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Boortmeerbeek, Diest , Haacht, Keerbergen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tremelo.
  • Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Parochiekerk Sint-Jan. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41613 op 26-07-2016 11:29.

Auteurs : Kinnaer, Anse, Van der Linden, Geert