Bundelboom van gewone plataan

Beschrijving

De boom bevindt zich op de voormalige motte van Wijgmaal, een eiland tussen twee Dijlearmen, waar in de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw de watermolen en de eerste zetmeelfabriek van Eduard Remy gevestigd was. Deze gebouwen zijn gesloopt, één Dijlearm is gedempt, er is nu een voetbalveld en het sportcentrum Ymeria gevestigd. De plataan is door zijn omvang een belangrijk beeldbepalend object in de ruime omgeving. Het betreft een bundelboom, ontstaan door het ineen groeien van (vermoedelijk zes) verschillende bomen die in een zelfde plantgat werden neergepoot, dit is een manier om snel dikke bomen te verkrijgen.

Auteurs: Van der Linden, Geert