Hoogstamboomgaard Polderstraat

Beschrijving

De hoogstamboomgaard ligt in het polderlandschap bij de Damse Vaart, net ten zuiden van de stadsvesting van Damme. Er is geen relatie met een of andere erfsituatie, het is een productieboomgaard met in oorsprong wel 200 fruitbomen.

Auteurs: Van der Linden, Geert

Hoogstamboomgaard

De boomgaard is geplant door Achiel Suffys (1902-1958) in 1951. De boomgaard was oorspronkelijk 1,8 ha groot met 8 plantrijen. Op basis van het plantschema uit 1951 is bekend dat er volgende fruitrassen werden geplant: Dubbele Bellefleur, Goudrenet, Keuleman, Kattenkop, Winter Banana, Ste(e)ne, Transparente de Croncels, IJzerappel of Marie-Joseph d’Othée, renet Clochard (?), peer Mathieu, Légipont, pruim Belle Louvain, pruim Monsieur Hatif, kers Anna Späthkirsche en Ruth Getelther. Nadien zijn nog ander fruitrassen bijgeplant. Rondom waren okkernoten geplant als windbeschutting. Nad

• ZWAENEPOEL, A. COSYNS, E (WVI) 'Levend houtig erfgoed', december 2016 (inventarisatie).