Twee oude zwarte moerbezieën in moerbeituin

Beschrijving

De tuin bevat een uitgebreide collectie van moerbeibomen. In de tuin staan volgens de inventaris van 2007 wel 20 verschillende moerbeisoorten en -variëteiten. Twee oude zwarte moerbeibomen (circa 100 jaar) zijn hier opgenomen in de erfgoedinventaris. De bomen hebben stamomtrekken van respectievelijk 195 cm op een hoogte van 100 cm gemeten en 185 cm op een hoogte van 20 cm. De totale hoogte bedraagt 7,5 en 7 meter, de kruindoormeter bedraagt 8 en 10 meter. Beide bomen vertonen de typische groeivorm van oude moerbeien met gestutte en afgelegde takken die soms de grond raken.

• KEYMEULEN W. 2007: De Gouden Moerbei. Over de beste bes en een vraatzuchtige rups, vroeger en nu, s.l.

Auteurs: Van der Linden, Geert