Gekandelaarde linde als vrijheidsboom

Beschrijving

Dat de boom bij het gemeentehuis een vrijheidsboom is, werd in 2014 bevestigd tijdens een jaarringen analyse. Op basis van dit onderzoek is het zeker mogelijk dat deze boom werd aangeplant na de Belgische Onafhankelijkheid in 1830. Het betreft hier een gekandelaarde linde met een stamomtrek van meer dan 3 m.

• HANECA K. 2014: Leeftijdsbepaling van de vrijheidslinde aan de parochiekerk Sint-Pieter te Lille (prov. Antwerpen), Rapporten Natuurwetenschappelijk Onderzoek RNO.OE2014-007, Onroerend Erfgoed, Brussel.
  • KENNES H. & STEYAERT R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Van der Linden, Geert