Zilverlinde bij café De Noteloze Notelaar

landschappelijk element

Beschrijving

Bij café "De Noteloze Notelaar", gelegen op de straathoek van Lange Wegel met de Warandestraat staat een imposante linde. Het gaat om een merkwaardige zilverlinde (Tilia petiolaris) geënt op stam die voortgaand op de stamomtrek zou opklimmen tot het begin van de 20ste eeuw. Dezelfde linde staat mogelijk afgebeeld op een prentbriefkaart van rond 1910.

• UYTTENDAELE R., CLINCKSPOOR J. & DE MOL D. 1985: Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 223.

Bron     : Bron: Bogaert C., Duchêne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten). Auteurs: Duchêne & Verbeeck
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke